REGLAMENT

BBVA CURSA BOMBERS LLEIDA


ARTICLE 1 – ORGANITZACIÓ

L’AGRUPACIÓ CULTURAL i RECREATIVA BOMBERS DE LLEIDA (ACRBLL) és l’entitat Organitzadora de la BBVA CURSA BOMBERS LLEIDA.

  • . Data: 19 d’Abril de 2020
  • . Sortida: la sortida serà als Camps Elisis a les 10:00 h. (distància 10 quilòmetres) i a les 10:20 (distància de 5 quilòmetres). Davant del pavelló 3 dels Camps Elisis de Lleida.
  • . Arribada: L’arribada serà al mateix lloc de la sortida.
  • . Distància: L’Organització ofereix la possibilitat d’escollir entre una cursa de 10.000 metres i una distància més curta de 5.000 metres.

ARTICLE 2 – QUI POT PARTICIPAR

La cursa està oberta a totes les persones majors de 12 anys. En el cas de ser menor d’edat, aquest haurà d’anar acompanyat d’un adult per retirar el dorsal qui és responsable que el menor estigui preparat per participar en una distancia de 5 ó 10 km. L’organització desaconsella la distància de 10k per a menors de 16 anys.

Tant la distància de 10 quilòmetres com la de 5 quilòmetres a peu, estan obertes a tothom que acrediti tenir 12 anys el dia de la cursa i que accepti i respecti tant la distància com el reglament. L’acceptació del reglament és condició indispensable per inscriure’s a la cursa.

Els menors d’edat hauran d’anar acompanyats per un dels pares o tutors o presentar l’autorització dels mateixos.

Només està permès córrer als gossos bombers.

Queda completament prohibit corre amb gossos o qualsevol altre animal. L’organització expulsarà de la cursa aquests corredors/es per motius de seguretat al no poder garantir la seguretat de la resta de runners i espectadors. En cas d’incompliment, aquell/a que corri amb gos i provoqui algun accident, serà responsabilitat d’aquest/a.

L’organització permet participar als pares i mares amb carro de passeig de nens/es.

Per poder córrer s’haurà d’estar degudament inscrit a la cursa a través del formulari que l’organització posa a disposició dels corredors en la pàgina web:
www.bbvacursabomberslleida.com a l’espai INSCRIPCIONS.

L’organització no descarta permetre inscriure’s a la cursa a través d’altres webs especialitzades (tipus iter5, runedia, ticketsport …)

Tota persona que no estigui inscrita o que el dia de la cursa corri sense dorsal, podrà ser expulsada del circuit per motius organitzatius i de seguretat.


ARTICLE 3 – SERVEIS QUE OFEREIX LA CURSA

CURSA 10 QUILÒMETRES

Es faran 2 avituallaments líquids, als quilòmetres 3,5 i 7, aproximadament, i un últim avituallament, més complert, a l’arribada.

Els atletes participants podran utilitzar el guarda-roba, i d’altres serveis que oferirem el dia de la cursa.

La sortida està organitzada per calaixos en funció de la marca acreditada en 10 km. Cada calaix està identificat amb un color i només podran accedir-hi els corredors/es que tinguin el dorsal del color distintiu de cada calaix.

El corredor en el moment de formalitzar la seva inscripció haurà de triar el calaix de sortida segons la seva marca en qualsevol cursa de 10 quilòmetres, i podria ser demanat en el moment de retirar el dorsal.

 

CURSA 5 QUILÒMETRES
Els runners que triïn participar en la cursa en aquesta distància disposaran dels mateixos serveis que en la distància de 10 quilòmetres.

En aquesta distància no hi hauran calaixos i els avituallaments només serà 1 durant la cursa. L’avituallament a l’arribada serà el mateix que en l’altra distància.

La resta de serveis pre i post-cursa seran els mateixos per a qualsevol dels runners inscrits en la cursa, indistintament de la distància.

L’organització no pot garantir que tothom que s’inscrigui es pugui endur el regal obsequi de la seva talla, tot i haver-ho indicat en la inscripció.


ARTICLE 4 – CATEGORIES CURSA 10K i 5K i cursa d’exhibició de bombers amb equip de protecció ERA

En la cursa de 10k:

Les categories tant masculines com femenines es regiran per l’any de naixement i queden establertes de la manera següent:

 

CATEGORIAEDAT
M1-F1GENERAL ABSOLUTA MASCULÍ/FEMENÍTotes les edats
BM1-BF1BOMBER/A*Qualsevol edat 

CM1-CF1CADIRA DE RODESQualsevol edat 

EQM-EQFEQUIPS MASC / FEMENÍ (5 primers arribats de cada equip)Qualsevol edat 


 

L’organització es reserva el dret de crear o treure alguna categoria segons interessos particulars de la cursa.

Aquelles categories que no presentin un mínim de 10 participants quedaran automàticament excloses.

*CALDRÀ ACREDITAR CORRECTAMENT LA CONDICIÓ DE BOMBER A TRAVÉS D’UN DOCUMENT OFICIAL DEL COS AL QUÈ ES PERTANY.

 

CATEGORIAEDAT
M5-F5GENERAL ABSOLUTA MASCULINA/FEMENINATodas las edades

 

En aquesta cursa hi haurà servei de cronometratge, llistat de classificació segons l’ordre d’arribada amb el temps.

 

Cursa d’exhibició de bombers equipats amb el nivell de protecció 1 ERA

Amb l’objectiu d’homogeneïtzar i garantir la seguretat i el funcionament d’aquesta cursa d’exhibició, els runners que participaran en aquesta modalitat, hauran d’acceptar un reglament específic que els afectarà només a ells. Aquest reglament serà enviat als runners que manifestin voler córrer en aquesta modalitat i que hauran d’acceptar prèviament.

Aquesta cursa no és competitiva. Només és d’exhibició. No hi haurà classificació. La resta de serveis seran els mateixos que els de la resta de participants en les curses de 10 i 5 quilòmetres.


ARTICLE 5 – RECORREGUT

El recorregut està degudament senyalitzat i marcat a cada quilòmetre. Els punts d’avituallament estaran situats aproximadament als quilòmetres 3,5 i 7, segons necessitats de l’organització.

L’organització podrà modificar el recorregut, per causes alienes i/o de força major, tenint en compte l’opinió de Protecció Civil i la Guàrdia Urbana de Lleida.

No està permès pujar-se a les voreres. Si un runner es puja a una d’elles, serà desqualificat de la classificació.


ARTICLE 6 – INSCRIPCIONS

Les inscripcions a totes dues distàncies es realitzarà de la mateixa manera i el còmput total de corredors s’estableix en la suma dels runners inscrits en la distància de 10 quilòmetres i els runners inscrits en la distància de 5 quilòmetres.

El total dels corredors inscrits tal i com s’ha explicat en el paràgraf anterior, donen peu a entendre el preu de la inscripció segons el número de corredors/es inscrits en el moment de fer la inscripció. Segons aquesta variable, el preu de la inscripció serà:

Fins el 5 d’abril  (a les 24:00h) o l’arribar als 3.000 inscrits: 13,5 €

Fins el 12 d’abril  (a les 24:00h) o l’arribar als 3.000 inscrits: 14,5 €

Fins al 16 d’abril (a les 12:00h) o l’arribar als 3.000 inscrits: 15,5 €

Tots els corredors de la BBVA Cursa Bombers Lleida tindran que córrer amb els dorsal/xip que serà entregat per l’organització en la recollida de dorsals i la bossa del corredor. Aquest any, no utilitzarem el xip groc i blanc. La col·locació correcta és responsabilitat del corredor/a i ha d’entendre que d’això dependrà el correcte cronometratge del temps.

El dorsal ha d’anar col·locat a la samarreta del corredor/a, en la part frontal, a l’alçada de l’abdomen.

Un cop acceptada la inscripció, no es tornarà l’import de la mateixa. La inscripció a la cursa és personal i intransferible. Cap inscripció serà vàlida sense el comprovant emès per l’organització.

 

Termini Inscripcions:

Les inscripcions es tancaran el dia 16 d’abril o un cop arribats als 3.000 inscrits.

L’organització de la cursa es reserva el dret d’ampliar el nombre d’inscrits un cop exhaurides les 3.000 inscripcions.

Lloc Inscripcions:

En aquesta pàgina web oficial de la cursa o en qualsevol de les webs que autoritzi l’organització (runedia, ticketsport …)

El dorsal/xip s’hauran de recollir els dies i horaris que estableixi l’organització.

Els inscrits poden trobar tota la informació en la web oficial de la cursa o a través d’alguns dels correus newsletters que l’organització enviarà als corredors/es dies abans de la prova.

El fet de no retirar el dorsal i la bossa del corredor en els dies establerts significa la renúncia als mateixos i a la participació en la prova.

L’organització no donarà ni enviarà la bossa del corredor a cap runner un cop realitzada la prova.


ARTICLE 7 – CRONOMETRATGE

Per poder prendre part a la cursa i optar a aparèixer en la classificació, és obligatori córrer amb el dorsal/xip que serà entregat per l’organització en el moment de retirar el dorsal i la bossa del corredor. El dorsal incorpora una mena de “pegatina” anomenada BibTag que actua de xip i que permetrà cronometrar el temps de cada un dels runners.

El servei de cronometratge es fa a través d’una empresa homologada per My Laps International.


ARTICLE 8 – CLASSIFICACIONS

Les classificacions oficials dels corredors són competència única de l’organització.

Les classificacions oficials es podran consultar en la pàgina web oficial de la cursa i tot just acabada la prova en la zona que l’organització habilitarà.

La classificació també estarà disponible per als corredors en el facebook de la cursa.

Està complertament prohibit fer públiques les classificacions sense l’autorització de l’organització en altres pàgines webs.


ARTICLE 9 – TROFEUS Y PREMIS
Cursa 10 quilòmetres:

Premis i trofeus als 3 primers masculins i femenins de la categoria general.

1er classificat/a: 200€ val Wala.

2n classificat/a: 150€ val Wala.

3er classificat/a: 100€ val Wala.

Premi especial “rècord de la prova” en categoria masculina: 200€ si es rebaixa la marca de 29:10’’.

Premi especial  “rècord de la prova” en categoria femenina: 200€ si es baixa de la marca de 34:45”.

Trofeu als 3 primers masculins/femenins de cada categoria, sense premi econòmic ni val Wala.

L’organització pot demanar el DNI o document similar per comprovar la identitat i/o data de naixement de l’atleta.

Qualsevol categoria pot quedar deserta si no hi ha un mínim de 10 inscrits a la mateixa.

Cursa 5 quilòmetres:

Premis i trofeus als 3 primers masculins i femenins.

1er classificat/a: 100€ val Wala

2n classificat/a: 75€ val Wala

3er classificat/a: 50€ val Wala

Trofeu als 3 primers classificats de la categoria masculina i femenina.


ARTICLE 10 – RECLAMACIONS

Qualsevol impugnació sobre la classificació, categories, etc., serà únicament competència de l’Organització.

Les reclamacions seran cursades per escrit i en un termini màxim de 30 minuts desprès d’haver-se fet oficials els resultats.

Per fer qualsevol reclamació s’haurà d’abonar una quantitat de 30€, en concepte de dipòsit, que serà retornada si la reclamació es acceptada.

La decisió presa per l’organització serà inapel·lable.


ARTICLE 11 – DESQUALIFICACIONS

Els organitzadors de la cursa, el servei mèdic de la competició i les autoritats (guàrdia urbana , protecció civil, bombers i voluntaris) que es faran càrrec de la seguretat durant la cursa estan facultats per retirar durant la prova els atletes següents:

• els que manifestin un mal estat físic.

• els que no facin el recorregut complert.

• els que no portin Xip o no el portin en el lloc designat per l’organització.

• els que no portin dorsal o no el portin en el lloc designat per l’organització.

• els que dobleguin o manipulin la publicitat del dorsal.

• els que manifestin un comportament no esportiu, abans, durant i després de la cursa.

• altres motius que es puguin establir per seguretat o criteris organitzatius.

• portar qualsevol tipus d’animal (gos, gat …) no autoritzat per l’organització.


ARTICLE 12 – CONTROL ANTIDOPATGE

El control antidopatge es farà d’acord amb les normes de la Federació Internacional d’Atletisme.


ARTICLE 13 – VEHICLES

Les bicicletes, enginys amb rodes i/o motoritzats no podran circular dintre del circuit de la cursa mentre duri la prova.

Només estaran autoritzats a seguir la cursa, els vehicles designats i acreditats expressament per l’organització.

Tots aquests vehicles aniran identificats amb credencials oficials de la cursa que seran expedits per l’organització.


ARTICLE 14 – ASSEGURANCES

L’organització compleix amb la normativa vigent referent a l’organització d’esdeveniments esportius en el que respecta les assegurances sanitàries i assegurança responsabilitat civil.


ARTICLE 15 – TANCAMENT DE LA CURSA

La cursa (10 i 5k) es tancarà 1h 45′ després de la sortida oficial.


ARTICLE 16 – DRETS D’IMATGE I DADES DELS CORREDORS

El sol fet d’inscriure’s a la BBVA CURSA BOMBERS LLEIDA autoritza expressament l’organització i els seus patrocinadors a utilitzar gratuïtament les imatges, fixes i/o en moviment, de les persones participants. Aquesta autorització és fa manifesta en el moment que el runner accepta el reglament de la cursa.

Aquestes imatges podran figurar en tot tipus de suport gràfic conegut o desconeguts, així com en materials de promoció o publicitari produïts i difosos a tot el món, durant el període màxim establert per la legislació actual i futura, els reglaments i els tractats en vigor, inclosa la possible prorroga un cop finalitzat el període previst.

Els participants donen consentiment exprés al tractament de les seves dades per a la finalitat pròpia de l’esdeveniment esportiu, i autoritzen a l’organització de la BBVA CURSA BOMBERS LLEIDA a publicar-les en el llistat d’inscrits i en el llistat de resultats de la cursa. Igualment, accepten i donen el seu consentiment per rebre informació publicitària i de promocions de productes i serveis de les empreses patrocinadores i col·laboradores de la BBVA CURSA BOMBERS LLEIDA. Per aquest motiu, permeten la cessió de les seves dades als patrocinadors i col·laboradors.

El simple fet d’inscriure’s a la cursa dóna dret a l’organització a publicar les dades dels corredors premiats en l’apartat sortejos, podent fer-los públics tant a la web, com a les diferents xarxes socials utilitzades a tal efecte.

L’organització decidirà qualsevol incidència que no estigui prevista i es reserva el dret de modificar el present reglament fins el dia abans de la cursa per necessitats pròpies.

Qualsevol tema que l’Organització de la Cursa cregui convenient reglamentar, pot ser afegit al present reglament setmanes o dies abans de la celebració de la Cursa. L’Organització te l’obligació d’informar a tots els inscrits a través de la web o de la forma més adequada al respecte.

Direcció de cursa.